Presentator/dagvoorzitter

NFF_2010-09

Een evenement is geslaagd als iedereen zich erbij betrokken voelde. Zowel de deelnemers als het publiek. Iedereen met elkaar verbinden en daarmee een gezamenlijk doel behalen en een blijvende indruk achterlaten, daar zit mijn kracht. Het begint bij: samen met de opdrachtgever bekijken: waaróm dit evenement? Wat is het doel, wanneer ga jíj tevreden naar huis? Daaruit volgt het verloop van de dag.

Op de dag zelf gaat het om iedereen. Hoe betrek je iedereen erbij? Naar elkaar luisteren, zorgen dat er wordt verteld wat er echt speelt, goede vragen stellen en inspelen op wat er spontaan gebeurt. Als het lukt om iedereen zich gezien en gehoord te laten voelen en iedereen zich met elkaar verbonden voelt, geeft dat zoveel energie. Dán behaal je resultaten. Mij kan je er voor wakker maken.

 

Interviewer

Tyche en Tom lanoye 2Wat het belangrijkste is bij het afnemen van een interview is dat je moet vragen wat je echt wilt weten. Dán krijg je een goed gesprek. Dat is dan ook altijd wat ik zelf probeer te doen. Wat willen ik en de luisteraar echt van iemand weten? Wat karakteriseert iemand en wat is zijn verhaal? Niks mooier dan als de geïnterviewde zich zelf heel goed voelt na afloop van het gesprek. Dán is er verbinding ontstaan.

Quotes
Herman Koch: “Tyche van Bommel is een geweldige interviewer” 
Adriaan van Dis: “Ik ben nooit zo openhartig. Dat moet door u komen.” 

Op de foto Tyche en Tom Lanoye tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in en Bosch.